Які ікони потрібні в машину?

Категорія: Статті

Які ікони потрібні в машину і де їх купити в Україні? Від чого вони захищають, хто небесний покровитель водіїв, читайте на ikonostas.in.ua

Ну ось, Ви купили собі машину, минуло небагато часу, а ейфорія і турботи з оформлення Вашої ластівки вже залишилися позаду. Тепер Ви купуєте різні “вкусняшки” для неї і тут, о жах, я забув (забула), про іконки і спливає хороший запитання: “Які ікони потрібні в машину?”

Ікони в машину

У тому, що Ви не знаєте відповіді, немає нічого страшного, у кого є можливість, можна підійти до батюшки запитати, у кого немає її – не страшно, ми підкажемо.

Для початку, давайте розберемося, а навіщо, власне, потрібні ікони в машину? Он мій сусід, дядя Коля, атеїст, їздить з сигаретою в зубах і шапкою набакир, і все в нього дуже добре. Жодного разу ніяких аварій, ну може, разок подряпав свою ластівку, так живий же!

Ми не знаємо, так само як і Ви, скільки він так проїздить і якими думками він наповнений. Це його вибір і його життя, нехай сам нею розпоряджається. А ми з Вами не дяді Колі, у кожного з нас своя життєва дорога і своє призначення, чому Ви повинні бути як він?

Якщо у Вас є потреба звертатися з молитвою в моменти біди або із вдячністю до Спасителя, то просто підберіть собі ікону з тим образом, який Вам подобається.

Ікона – це священний предмет, через який ми звертаємося до Бога. Я не буду Вам розповідати всього того, що знаю я про ікони, воно Вам не потрібно, якщо Ви звичайно не студент Духовної Академії або іконописець 🙂 Скажу просто, так, щоб Ви зрозуміли: ікони – це засіб для передачі молитви і спілкування з Богом.

Ми не поклоняємося іконі, а з молитвою звертаємося до Першоджерела (Богу). Ікона потрібна для того, щоб Вам було легше зосередиться і нічого Вас не відволікало від молитви. Тоді Ваші слова, навіть якщо Ви не знаєте молитви, а звертаєтеся до Бога або Його святих своїми словами, будуть щирими, вони починають, як би самі йти з самого серця. І на душі стає так легко і тепло.

Зверніть увагу, що всі канонічні ікони, в тому числі і в машину, не пишуться як картини, це потрібно для того, щоб Вас нічого не відволікало від молитви. Спробуйте помолитися перед іконою, на якій образи як живі, всі зморшки, рум’янець так славно намальовані. А як художник зумів зобразити оте дерево, які листочки!

От скажіть чесно, чи будете Ви молиться перед такою іконою? Як тут не насолоджуватися роботою невідомого автора, як все тебе манить? Просто разок поекспериментуйте і Ви зрозумієте про що я говорю. Такі ікони можна скрізь побачити, просто Ви до цього не звертали увагу. Приміром, в метро на церковних календарях.

Так, і ще, ікони в машину – це не оберіг. Ви хоч всю свою дорогоцінну ластівку обліпіть різними образами, хоч 10 разів освятіть свою машинку, але якщо Ви сповнені зарозумілості, злоби і презирства до інших водіїв, то як ікони Вам допоможуть у ДТП, викраденні або крадіжці? Виходить, що всю відповідальність за свої дії, усвідомлені чи ні, Ви перекладаєте на плечі Бога. А потім ми плачемо в хусточку про те, який Боженька несправедливий, така чудова людина був і Він його забрав до себе.

Значення ікон Ви вже зрозуміли, а тепер давайте перейдемо до питання «Які ікони потрібні в машину?»

Тут особливих ні правил, ні вимог немає. Найчастіше беруть ікони-підвіски або на панель з образами:

  • Спасителя (їх дуже багато, яка ікона Вам більше сподобалася, таку і беріть), наприклад:

Ікони в машину

  • Богородиці, першою нашою заступницею
  • Ангела Охоронця
  • Небесного захисника всіх водіїв і подорожуючих: Святий Миколай Чудотворець, наприклад:

Ікони в машину

  • Іменна ікона – це ікона з образом Вашої небесного покровителя, чиєму ім’ям священнослужитель називає людину при звершенні Таїнства Хрещення.
  • ікони в машині повинні бути розташовані ликом до молящемуся.
  • З перерахованого списку, виберіть собі ту ікону, яка Вам найбільше до душі, або іншого святого, який не був названий, але Ви його знаєте і, саме до нього Вам хочеться молитися, попросити про допомогу, заступництво.

    Ікони в машину готові або на замовлення є тут (натисніть на слово «тут» і Ви перейдете в потрібний Вам розділ)

Мітки: